Zamieszczone przez efish
Filtry Knecht- przegląd,gwarancja,GVO
Zwiń
X
-
Filtry Knecht- przegląd,gwarancja,GVO
Czy ASO może odmówić wykonania przeglądu okresowego (samochód) na gwarancji jeśli przyniosę własne filtry- chodzi mi konkretnie o Knechta. Olej wiadomo można mieć swój, a filtry?
Jeśli nie, to dlaczego, czy uprawnienia wynikające z GVO mają tu zastosowanie. Czy ktoś wie czy Knecht jest porównywalny jakością z oryginalnymi.Jesli tak, czy ma na to jakieś dowody do przedstawienia w ASO.
Różnice cenowe są niewielkie, ale np ASO nie ma filtru p/pyłkowego z węglem.
Dzieki za info.
-
-
Jesli filtry sa wyprodukowane do danego auta i jest to bezposredni zamiennik filtra oryginalnego to nic nie moga powiedziec.
:lol: Zmien ASO, kazde ASO ma OBOWIAZEK posiadania na polce podstawowego zestawu filtrow do samochodow przez siebie serwisowanych.Zamieszczone przez negoiuale np ASO nie ma filtru p/pyłkowego z węglem.
Komentarz
-
-
Pewnie tak powinno być. Ten podstawowy zwykły mają, a z węglem aktywowanym do ściągnięcia za gruby szmal. Knechta też kosztuje 100 PLN,ale mam od ręki.Zamieszczone przez MaicroftZmien ASO, kazde ASO ma OBOWIAZEK posiadania na polce podstawowego zestawu filtrow do samochodow przez siebie serwisowanych.
W warunkach gwarancyjnych jest zapis o wykorzysatniu tylko części sygnowanych przez skodę dla zachowania gwarancji. teoretycznie mamy przepisy GVO, ale dowodu na papierze nie. Napisałem do Skody auto i do działu jakości- na razie bez odzewu.
Komentarz
-
Komentarz